[Astra G] OPC No.0370 By Mantis
- Administrator
- Administrator
- Województwo: mazowieckie
- Imię: Marcin
- Model: Zafira
- Silnik: Z19DT
Świetne fotki! OPCetka świetnie się prezentuje 

- mantis
- Forumowicz
- Województwo: pomorskie
- Imię: Mateusz
- Model: Astra
- Silnik: x20xer
Żeby nie było że astra stoi zaniedbana i sie nic nie dzieje to malutki aktual 
Tydzień temu została pozbawiona silnika ze skrzynia w ktore miejsce zawitał nowy x20xer odbudowany (nowe panewki głowne, panewki na korbach, pierscienie blok jest w stanie bdb wiec wszytko jest w nominale, głowica przeszła lekki porting kanały ssace jak i wydechowe zostały wypolerowane na lustro i troszke powiekszone na kanałach wydechowych zostały usuniete eko fasolki, głowica została splanowana sprawdzona szczelnosc zawory jak i gniazda zostały nafrezowane, kolektory wydechowy został lekko powiekszony wzgledem głowicy,wszystkie uszczelki jak i uszczelniacze sa nowe
skrzynia zawitała od zafiry 2.2 z przelozeniem 4.17 wiec jest jeszcze krotsza niz oryginalna z x20xer, silnik ze skrzynia ma juz zrobione 1000km została tylko wymiana oleju i filtra i bedzie gotowa do zlotu..
Kilka fotek z przebiegu prac i efekt koncowy

Jak widac na zdj blok i wszystkie elementy zostały pomalowane (oprcz ameliniowych) ;P

Tydzień temu została pozbawiona silnika ze skrzynia w ktore miejsce zawitał nowy x20xer odbudowany (nowe panewki głowne, panewki na korbach, pierscienie blok jest w stanie bdb wiec wszytko jest w nominale, głowica przeszła lekki porting kanały ssace jak i wydechowe zostały wypolerowane na lustro i troszke powiekszone na kanałach wydechowych zostały usuniete eko fasolki, głowica została splanowana sprawdzona szczelnosc zawory jak i gniazda zostały nafrezowane, kolektory wydechowy został lekko powiekszony wzgledem głowicy,wszystkie uszczelki jak i uszczelniacze sa nowe

Kilka fotek z przebiegu prac i efekt koncowy

Jak widac na zdj blok i wszystkie elementy zostały pomalowane (oprcz ameliniowych) ;P
- Administrator
- Administrator
- Imię: Marcin
- Model: Zafira
- Silnik: Z19DT
Dobrze się dzieje
Oby tak dalej.

- Teo
- Klubowicz
- Imię: Przemek
- Silnik: Z16XE
Szacun za dłubanie przy silniku, mnie by szał trafił. Swoją drogą jeszcze jej nie widziałem a mieszkam niby blisko 

|Skoda Favorit 135LS 91" | Pierwsze kroki
|Opel Vectra A C20NE CD LPG 92" | Pierwsza miłość
|Opel Astra G Z16XE LPG 01"| Mieszane uczucie
|Opel Vectra A C20NE CD LPG 92" | Pierwsza miłość
|Opel Astra G Z16XE LPG 01"| Mieszane uczucie
-
- Forumowicz
- Imię: Bartek
- Silnik: X25XE
I jak skrzynia, bo sam też będę musiał zmienić i też chyba pójdę w najkrótszą możliwą f23. Ile masz na 5ce przy 3000obr/min? U mnie jest to jakieś 125/127km/h mam skrzynie z zafiry 2.0 diesela.
- mantis
- Forumowicz
- Imię: Mateusz
- Silnik: x20xer
Noo skrzynia jest bardzo krotka niestety.na trase nie jest to najlepsze ale za to 1,2,3 jest extra bardzo szybko przybiera dzieki temu
noo kiedys myslalem zeby wlozyc piaty bieg z diesla ale jakos nie wyszlo brak czasu na to ale jak autko nie bedzie mi tak potrzebne to sie skusze i przerobie ja..