[CORSA B] REDS
- Dobosh
- Forumowicz
- Województwo: małopolskie
- Imię: Mateusz
- Model: Corsa
- Silnik: C14SE
Po zmianie z seryjnych lamp na Arteby ,zmiana była była bardzo widoczna tym bardziej,że miałem założone Osramy Cool Blue Intense i fajnie to świeciło.Po zmianie na soczewki ,na razie mam założone żarówki h1 Powertec Super White, chińczyki kupione za 20 złotych, ale efekt w nocy jest kolosalnie lepszy, docelowo będą założone tak samo Osramy więc będzie na pewno lepiej. Najbardziej widoczna jest linia odcięcia światła która w soczewce jest bardzo ostra i odległość padania światła,praktycznie nie używam długich, nie oślepiając innych kierowców,a kątów nie ustawiałem jeszcze po wymianie u diagnosty 

- Dobosh
- Forumowicz
Ogólnie podoba mi się ten kolor, ale jest strasznie denerwujący,płowieje i ze względu też na wiek (22 lata) lakier jest już ciężki do polerowania.W niektórych miejscach pokrywa już jest dość cienka więc kosmetyka opiera się tylko o woski i quickdetailery. W planach na 2017 rok jest malowanie całego nadwozia też czerwony z palety Opla ale z nowszych modeli, zobaczymy co z tego wyjdzie 

Ostatnio zmieniony 29 sty 16, 17:35 przez Dobosh, łącznie zmieniany 1 raz.
- pucinmz
- Klubowicz
- Województwo: pomorskie
- Imię: Marcin
- Model: Vectra
- Silnik: Z16XE
Jestem ciekaw efektu malowania z palety kolorów nowszych opli... jakiś konkretny kolor na oku?
Vectra C by pucinmz:
https://opelklub.net/vectra-c-vectra-by-pucinmz-544
https://opelklub.net/vectra-c-vectra-by-pucinmz-544
- Dobosh
- Forumowicz
Plany na ten rok to zrobienie delikatnych zaprawek w kilku miejscach z powodu przedartego lakieru, dokończenie malowania wszystkich listew zderzaka i sierpów czarnym, matowym Plastidipem i zmiana koła na coś innego. Ogólnie samochód śmiga codziennie i kilometrów przybywa, w zeszłym tygodniu pierwsze 100 000. Dzięki za pozytywne komentarze 

- VenturaGSi
- Początkujący
- Województwo: kujawsko-pomorskie
- Imię: Adrian
- Model: Astra
- Silnik: C20XE