Nadrabiamy zaległości

niestety astra miała swoje humorki, pierwsze co zapchała się pompa paliwa przeczyszczona nowy filtr jest ok.
Wracając z Wodzisławia przy 220 km zapaliła się kontrolka ładowania, zerwał się pasek alternatora dojechałem do najbliższego zjazdu w szybkim tempie wychodzę z auta bo coś głośno chodzi, otwieram maskę cała komora w oleju, cały prawy bok też pod autem plama i zawory grają, zamykam auto ide do marketu po 4l oleju, wlewam silnik ciszej chodzi do domu mam 3 km jade z nadzieja ze nic sie nie stanie parkuje auto zamykam złoma i ide spac.
Nowy dzien nowe możliwości. Szukanie przyczyny wycieku poczatkowy myslalem ze to podstawka filtra sie uszkodziła jednak sie pomyliłem, co sie okazało pasek alternatora zaczepił o wąż chłodnicy oleju i koło pasowe rozpruło wąż, nacięcie nie było na tyle duże żeby czujnik ciśnienia oleju pokazał kontrole na desce. Piątek godzina 14 trzeba coś zrobić w pobliżu nie ma nikogo kto zakuwa węże o tym przekroju, pomysł na szybko może zaślepić wyjście na chłodnice, do garażu po śrubę M16 szukam mam ale sie nie wkreca, mierze jeszcze raz i wyszło M16 x 1,5 jade do sklepu po takie śruby oczywiście muszą być to trudno dostępne. W końcu dostałem, jadę zakręcam na miedzianych podkładkach i trzyma jest ok olej wlany na max silnik nie klepie wszystko jest okej.
Trzy tygodnie potem skrzywiłem felge i rozprułem opone Polskie drogi a szczególnie śląskie

troche miałem obawy ze orginalny wiatrak gsi nie wejdzie na zaciski 288 ale jednak sie udało

Gsa zmieniła buty na 15" borbet idzie do prostowania a potem wszystkie do odnowiena poleru i i malowania

15" weszły na styk odważniki maja sie ciężko

najlepsza jest i tak różnica miedzy 15 a 17
Od jakiegos czasu myślałem jak zmienić sterowanie el.szyberdachu przeszkadzało mi trzymanie ręki w górze wiec wymyśliłem sterowanie z tunelu przycisk z corsy tunel z bertony i podłokietnik z Vectry B najgorzej było sie wpiąć w instalacje małymi kroczkami wszystko sie wyjasniało przycisk polutowany z nowymi kablami został zamontowany w miejsce fabrycznego otwierania el dachu w cabrio ps jak ktos posiada przyciski do grzanych foteli to chetnie kupie
moze teraz cos pozytywnego dorwałem dokladke Zender do orginalnego zderzaka gsi troche jest z tym zabawy ale warto

Tylnie lampy depo strasznie mnie irytowały postanowiłem je przyciemnić takiego efektu sie nie spodziewałem

w halogeny powędrował led